HAS Hogeschool werkt samen met partners Fruit Logistica Holland Hall

De opleiding FreshFood & Innovation van HAS Hogeschool is een samenwerking aangegaan met de Nederlandse partijen die participeren in de Holland Hall 3.2 op de internationale handelsbeurs Fruit Logistica 2016 in Berlijn. Fruit Logistica 2016, van 3 tot en met 5 februari aanstaande, is de grootste en belangrijkste internationale vakbeurs op het gebied van groente en fruit, handling, verpakking en logistiek, met een beursoppervlak van 116.000 m2, ruim 2700 exposanten uit meer dan 80 landen, en met meer dan 65.000 zakelijke bezoekers uit meer dan 100 landen.

Onder de noemer “Meet the Smart Dutch” presenteren 130 vooraanstaande Nederlandse groente- en fruitspecialisten zich in de Holland Hall 3.2 onder de Holland Fresh Group.

In deze Holland Hal 3.2 is een innovatie-paviljoen “ Meet the Smart Dutch “ – Feed the City (C-26) van GroentenFruit Huis, Holland Fresh Group en de partners Westland Marketing, Bureau Landbouwraad Nederlandse Ambassade Berlijn, City of Rotterdam, Grodan, Priva, InnovationQuarter, Rabobank, Rotterdam Partners, Foodcenter Reijerwaard, Koppert Cress en diverse productleveranciers voor de Dutch Cuisine keuken (twee Masterchefs) waaronder Paddenstoelen (LTO Vakgroep Paddenstoelen), Arava Seaweed, Smit’s Uien, EOSTA Nature & More en uit Limburg, aardbeien Delizzimo (Holland Strawberry House, Belfeld), Hermans Suikermais (Kessel), Livar-varken (Echt).

Op woensdag 3 februari, de eerste beursdag, brengen 24 studenten en twee docenten FreshFood & Innovation een bezoek aan Fruit Logistica, in het kader van hun studiereis naar food trends capital Berlijn. Gedurende deze studiereis, en onder andere dus op de Fruit Logistica, verzamelen zij observaties en inzichten ten behoeve van hun FreshFood trendonderzoek. Eind mei wordt dit FreshFood Trends Report 2016 gepresenteerd en beschikbaar gesteld aan partners van HAS Hogeschool én de deelnemers-partners in het “Meet the smart Dutch” paviljoen.

De intentie van HAS Hogeschool en Ad Berends & Jochem Wolthuis, de organisatoren van en voor GroentenFruit Huis en de Holland Fresh Group, is om deze samenwerking de komende jaren voort te zetten en verder uit te bouwen. Gedacht wordt aan onder andere aan  ́live ́ co-creatie sessies en vervolgtrajecten.

FreshFood & Innovation is sinds 2014 de jongste food opleiding van HAS Hogeschool. Vanuit de locatie Venlo leidt de opleiding creatieve food professionals op met een specialisatie in vers: FreshFood conceptontwikkelaars, die met gedegen kennis van de verssector en op basis van bijvoorbeeld trends, consumentenbehoeften of marktinformatie, kansen zien voor vernieuwende, onderscheidende totaalconcepten, en deze kunnen uitwerken en vermarkten. Van marktonderzoek tot receptuur en van marketingplan tot verpakking, website of brochure.

Opleidingscoördinator Marc Pruijssers van HAS Hogeschool: “Onze studenten en docenten FreshFood & Innovation komen op woensdag 3 februari graag in contact met exposanten en bezoekers van de Fruit Logistica. Dit soort ontmoetingen levert misschien geen verkoopdeals op, maar kan wél leiden tot nieuwe kansen, nieuwe ideeën, innovatie... óf een leuke stage!”