Meld uw innovatie aan voor de Green Innovation Boost van Greenport Holland en Topsector T&U

De Nederlandse Tuinbouw behoort internationaal tot de wereldtop. Tegelijkertijd staan we voor werelduitdagingen. Het eten van morgen moet niet alleen duurzaam en lekker zijn, de consument wil vooral voedzame, veilige en gezonde voeding. Slimme technologie, big data en innovaties op het gebied van voedselwaarde helpen in te spelen op de wensen van de consument. Cross-overs met bedrijven buiten de tuinbouwsector, zoals ict- en technologiebedrijven, zorgorganisaties en handelshuizen, designers en marketeers, kunnen nieuwe innovaties versterken en versnellen of nieuwe innovaties voortbrengen. 

Heeft u een vernieuwende aanpak om de consument van morgen te raken?

Dan dagen wij u uit om mee te doen aan de Innovation Boost van Greenport Holland en Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U). Tijdens de Innovation Boost gaat u samen met experts van binnen én buiten de sector aan de slag om uw concept versneld een stap verder te brengen.

De Innovation Boost draait om de thema's:

Big food data: de huidige technologie maakt voortdurende integratie van verschillende gegevensstromen mogelijk. Het maakt dataverrijking beschikbaar, betaalbaar en toepasbaar. Hoe kunnen de consument en de tuinbouwsector nog meer profiteren van big data services?

Voedselveiligheid: bij de aankoop van verse producten staat de veiligheid bovenaan bij de consument. Voedselveiligheid draait om herkomst, inhoud, veiligheid, beschikbaarheid en kwaliteit. Hoe kan de groente- en fruitsector innovaties inzetten om op een gemakkelijke en aantrekkelijke manier de consument in staat te stellen veilige keuzes te maken?

Voedingswaarde: de wereld vraagt innovatieve oplossingen om steeds meer mensen van kwalitatief hoogwaardig voedsel te voorzien. Gezonde voeding kan een oplossing bieden voor welvaartsziektes als diabetes, hart- en vaatziektes en overgewicht. En hoe kunnen we verse voeding extra meerwaarde geven en als zodanig op de winkelvloer herkennen?

Wie weet kunt u hiermee wel versneld uw idee of concept in de praktijk brengen en/ of opschalen! 

Aanmelden en selectie

Mail vóór vrijdag 22 mei 2015 (12:00 uur) uw idee of concept naar greeninnovation@next2company.com. Gebruik hiervoor het aanmeldformulier. Op 27 mei hoort u of u geselecteerd bent als één van de 9 concepten voor de Green Innovation Boost. 

Bent u geselecteerd, dan wordt u uitgenodigd voor een acceleratiemiddag op 9 juni a.s. Tijdens deze bijeenkomst werkt u samen met Next2Company aan de inhoudelijke versterking van uw concept/idee en wordt u klaargestoomd om uw concept op 18 juni 2015 tijdens de Innovation Boost op het Greenport Holland zomercongres te presenteren. Tijdens deze Innovation Boost op 18 juni presenteren de negen innovaties zich en gaan experts van binnen en buiten de sector met elkaar aan de slag om de concepten een stap verder te brengen. Tijdens het gehele proces worden de ‘indieners’ begeleid door team van professionals.

Tijdens de Greenport Holland zomerconferentie later in de middag van 18 juni maakt de jury de drie winnende innovaties bekend!